Γιάννης Μυγδάνης

μουσικοπαιδαγωγός | συνθέτης | ερευνητής | σχεδιαστής εκπαιδευτικών αντικειμένων

Προσκεκλημένος ομιλητής

Εκπόνηση διαλέξεων, οργάνωση και εφαρμογή  επιμορφωτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων κατόπιν πρόσκλησης από επιστημονικούς φορείς και πανεπιστήμια.

Το διεπιστημονικό μοντέλο STE(A)M σε μαθήματα μουσικής: αξιοποιώντας πρακτικές maker culture στη μουσική τάξη

8.

Σεμινάριο και διάλεξη του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 202412.00-15.00 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, στα πλαίσια του μαθήματος Η Διαθεματική Προσέγγιση στη Διδασκαλία της Μουσικής, στην Αίθουσα 741.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα στη διδακτική των μουσικών οργάνων

7.

Σεμινάριο και διάλεξη του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 202413.00-15.00 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, στα πλαίσια του μαθήματος Θεωρία, Έρευνα και Πράξη στη Διδασκαλία και Εκμάθηση Μουσικών Οργάνων, στην Αίθουσα 741.

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα στη διδακτική του πιάνου και της κιθάρας

6.

Συμμετοχή ως κεντρικός ομιλητής με την εισήγηση «Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα στη διδακτική του πιάνου και της κιθάρας» στην υβριδική ημερίδα με τίτλο «Ζητήματα Μουσικής Παιδαγωγικής και Εκτέλεσης Πιάνου και Κιθάρας: Προκλήσεις, Προβλήματα, Προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Το διεπιστημονικό μοντέλο STE(A)M σε μαθήματα μουσικής: η φιλοσοφία του maker culture στη μουσική εκπαίδευση

5.

Σεμινάριο του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 202313.00-15.00 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, στα πλαίσια του μαθήματος Η Διαθεματική Προσέγγιση στη Διδασκαλία της Μουσικής, στην Αίθουσα 741.

Το δια-επιστημονικό μοντέλο STE(A)M σε μαθήματα μουσικής: αξιοποίηση απτικών διεπαφών και μικροελεγκτών στη μουσική διδασκαλία-μάθηση

4.

Σεμινάριο του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 202213.00-15.00 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, στα πλαίσια του μαθήματος Η Διαθεματική Προσέγγιση στη Διδασκαλία της Μουσικής, στην Αίθουσα 741.

​​Δημιουργώντας ψηφιακά μουσικά όργανα με την οπτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch και τη διεπαφή Makey-Makey

3.

Σεμινάριο του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάλεξη σε μορφή εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 202113.00-15.00 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτική διδασκαλία και άσκηση Ι, στην Αίθουσα 741.

Η μουσική τεχνολογία στην εκπαίδευση: προϋποθέσεις για την ένταξή της στο μάθημα της μουσικής και πρακτικές εφαρμογές

2.

Σεμινάριο του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 201811.00-13.00 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Παλαιό Φρούριο στην Αίθουσα 103.

Χρήση εικονικών οργάνων στα μαθήματα μουσικής: η περίπτωση του Synth4kids

1.

Μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήριο διάρκειας δύο ωρών που σχεδιάστηκε στα πλαίσια του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.), με τίτλο Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισμοί. Το εργαστήριο έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις 24 Νοεμβρίου 2018.