Γιάννης Μυγδάνης

μουσικοπαιδαγωγός | συνθέτης | ερευνητής | σχεδιαστής εκπαιδευτικών αντικειμένων

Διαδικτυακά εργαστήρια

Συμμετοχές σε διαδικτυακά εργαστήρια και σεμινάρια, τα οποία οργανώνονται από επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς. 

Από τον προγραμματισμό στον ήχο και από τον κώδικα στη μουσική: πρακτικές εφαρμογές στο μάθημα της μουσικής

12.

25/11/2023

Διαδικτυακό εργαστήριο για την αξιοποίηση πρακτικών κωδικοποίησης στο πλαίσιο του μοντέλου STEAM. Πρακτικές εφαρμογές με τη γλώσσα οπτικού προγραμματισμού scratch για τη δημιουργία  μουσικών τεχνουργημάτων και ενσωμάτωση στοιχείων προγραμματισμού στο μάθημα της μουσικής. Διοργάνωση: Εργαστήριο Μουσικής Παιδαγωγικής του τμήματος Μουσικών Σπουδών, Ε.Κ.Π.Α.

Το δια-επιστημονικό μοντέλο STEAM στη μουσική εκπαίδευση: αξιοποιώντας πρακτικές οπτικού προγραμματισμού σε μαθήματα μουσικής.

11.

1/11/2022

Διαδικτυακό εργαστήριο στα πλαίσια της ημερίδας «Εκπαίδευση STEAM στο μάθημα της Μουσικής» από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου. Συμμετοχή στις 1/11/2022 με το διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο «Το δια-επιστημονικό μοντέλο STEAM στη μουσική εκπαίδευση: αξιοποιώντας πρακτικές οπτικού προγραμματισμού σε μαθήματα μουσικής.

Σχεδιασμός σεναρίων STEAM στη μουσική διδασκαλία-μάθηση: νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις.

10.

25/5/2022

Διαδικτυακό εργαστήριο με την Μαρία Παπαζαχαρίου-Χριστοφόρου και τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας μίας ώρας από τo LifeLong Music Engagement Research Unit του ερευνητικού κέντρου SoScieAtΗ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). 

Το μουσικό βίντεο στο σχολείο και στη μουσική διδασκαλία-μάθηση: ανάλυση, παραγωγή, επεξεργασία και εκπαιδευτικές εφαρμογές.

9.

27/2/2022

Διαδικτυακό σεμινάριο με τη Μαίη Κοκκίδου και τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας τεσσάρων ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Θεοδωρίδης.

Μουσικοπαιδαγωγικές δράσεις με τη γλώσσα δημιουργικού προγραμματισμού Sonic Pi. 

8.

19/12/2021

Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας τεσσάρων ωρών από τo LifeLong Music Engagement Research Unit του ερευνητικού κέντρου SoScieAtΗ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Μαρία Παπαζαχαρίου-Χριστοφόρου.

Μουσικοί ‘σκηνοθέτες’ εν δράσει! Δημιουργία βίντεο σε μαθήματα μουσικής

7.

24/4/2021

Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας μίας ώρας από την Ομάδα Διδακτική Εγχόρδων Οργάνων της Ε.Ε.Μ.Ε. Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Δήμητρα Κόνιαρη.

Άτυπες διαδικτυακές διαδικασίες μουσικής διδασκαλίας-μάθησης εν καιρώ covid-19.

6.

14/4/2021

Διαδικτυακό εργαστήριο με την Μαρία Παπαζαχαρίου-Χριστοφόρου και τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας μίας ώρας από τo LifeLong Music Engagement Research Unit του ερευνητικού κέντρου SoScieAtΗ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). 

Πολυτροπικότητα και τεχνολογικές εφαρμογές στη διδασκαλία τραγουδιού (19+1 τρόποι για να το πούμε το τραγούδι)

5.

24/1/2021

Διαδικτυακό σεμινάριο με τη Μαίη Κοκκίδου και τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας οκτώ ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Θεοδωρίδης.

Η γλώσσα προγραμματισμού Scratch και η διεπαφή Makey-Makey σε μαθήματα μουσικής.

4.

6/12/2020

Διαδικτυακό εργαστήριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας πέντε ωρών από τo LifeLong Music Engagement Research Unit του ερευνητικού κέντρου SoScieAtΗ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Μαρία Παπαζαχαρίου-Χριστοφόρου.

Χριστουγεννιάτικες μουσικές δραστηριότητες με τις διαδικτυακές εφαρμογές Chrome Music Lab, Groove Pizza & Synth4kids

3.

5/12/2020

Διαδικτυακό σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας μίας ώρας από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.). Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Δήμητρα Κόνιαρη.

Η ενσωμάτωση των σύγχρονων τεχνολογιών και των ψηφιακών μέσων στη μουσική εκπαίδευση: νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις

2.

21/11/2020

Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας οκτώ ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Θεοδωρίδης.

Η χρήση των Digital Audio Workstations σε εξ αποστάσεως μαθήματα μουσικής

1.

14/11/2020

Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας δύο ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Θεοδωρίδης.