μουσικοπαιδαγωγός | συνθέτης | ερευνητής |
σχεδιαστής εκπαιδευτικών αντικειμένων

Διαδικτυακά εργαστήρια

Συμμετοχές σε διαδικτυακά εργαστήρια και σεμινάρια.

11.

1/11/2022

Το δια-επιστημονικό μοντέλο STEAM στη μουσική εκπαίδευση: αξιοποιώντας πρακτικές οπτικού προγραμματισμού σε μαθήματα μουσικής.

Διαδικτυακό εργαστήριο στα πλαίσια της ημερίδας «Εκπαίδευση STEAM στο μάθημα της Μουσικής» από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.

10.

25/5/2022

Σχεδιασμός σεναρίων STEAM στη μουσική διδασκαλία-μάθηση: νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις.

Διαδικτυακό εργαστήριο με την Μαρία Παπαζαχαρίου-Χριστοφόρου και τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας μίας ώρας από τo LifeLong Music Engagement Research Unit του ερευνητικού κέντρου SoScieAtΗ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). 

9.

27/2/2022

Το μουσικό βίντεο στο σχολείο και στη μουσική διδασκαλία-μάθηση: ανάλυση, παραγωγή, επεξεργασία και εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Διαδικτυακό σεμινάριο με τη Μαίη Κοκκίδου και τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας τεσσάρων ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Θεοδωρίδης.

8.

19/12/2021

Μουσικοπαιδαγωγικές δράσεις με τη γλώσσα δημιουργικού προγραμματισμού Sonic Pi. 

Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας τεσσάρων ωρών από τo LifeLong Music Engagement Research Unit του ερευνητικού κέντρου SoScieAtΗ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Μαρία Παπαζαχαρίου-Χριστοφόρου.

7.

24/4/2021

Μουσικοί ‘σκηνοθέτες’ εν δράσει! Δημιουργία βίντεο σε μαθήματα μουσικής.

Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας μίας ώρας από την Ομάδα Διδακτική Εγχόρδων Οργάνων της Ε.Ε.Μ.Ε. Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Δήμητρα Κόνιαρη.

6.

14/4/2021

Άτυπες διαδικτυακές διαδικασίες μουσικής διδασκαλίας-μάθησης εν καιρώ covid-19.

Διαδικτυακό εργαστήριο με την Μαρία Παπαζαχαρίου-Χριστοφόρου και τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας μίας ώρας από τo LifeLong Music Engagement Research Unit του ερευνητικού κέντρου SoScieAtΗ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). 

5.

24/1/2021

Πολυτροπικότητα και τεχνολογικές εφαρμογές στη διδασκαλία τραγουδιού (19+1 τρόποι για να το πούμε το τραγούδι).

Διαδικτυακό σεμινάριο με τη Μαίη Κοκκίδου και τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας οκτώ ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Θεοδωρίδης.

4.

6/12/202 

Η γλώσσα προγραμματισμού Scratch και η διεπαφή Makey-Makey σε μαθήματα μουσικής.

Διαδικτυακό εργαστήριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας πέντε ωρών από τo LifeLong Music Engagement Research Unit του ερευνητικού κέντρου SoScieAtΗ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Μαρία Παπαζαχαρίου-Χριστοφόρου.

3.

5/12/2020 

Χριστουγεννιάτικες μουσικές δραστηριότητες με τις διαδικτυακές εφαρμογές Chrome Music Lab, Groove Pizza & Synth4kids.

Διαδικτυακό σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας μίας ώρας από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.). Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Δήμητρα Κόνιαρη.

2.

21/11/2021 

Η ενσωμάτωση των σύγχρονων τεχνολογιών και των ψηφιακών μέσων στη μουσική εκπαίδευση.

Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας οκτώ ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Θεοδωρίδης.

1.

14/11/2020

Η χρήση των Digital Audio Workstations σε εξ αποστάσεως μαθήματα μουσικής.

Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Γιάννη Μυγδάνη διάρκειας δύο ωρών στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: Νίκος Θεοδωρίδης.