Γιάννης Μυγδάνης

μουσικοπαιδαγωγός | συνθέτης | ερευνητής | σχεδιαστής εκπαιδευτικών αντικειμένων

Διαστημικά φρουτένια μουσικά όργανα!​

Διαστημικά φρουτένια μουσικά όργανα!

για παιδιά 6 έως 9 ετών

Με μεγάλη χαρά το Baby Maestro Cyprus θα φιλοξενήσει τον Γιάννη Μυγδάνη, μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό και υποψήφιο διδάκτορα Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και δημιουργό της ψηφιακής εφαρμογής Synth4kids.
Είναι δυνατόν ένα μήλο να βγάζει ήχους; Αν ναι… πώς θα ακούγεται; Τι μουσική βγαίνει από μια μπανάνα; Μπορούμε να παίξουμε ντραμς με νερό; Πώς θα ήταν άραγε ένα πιάνο από κέρματα; Αν ψάχνετε απαντήσεις στα παραπάνω, ελάτε στο Baby Maestro Cyprus να φτιάξουμε τα δικά μας πρωτότυπα μουσικά όργανα με φρούτα, καλώδια, υπολογιστές, πλαστελίνη, κέρματα, αλουμινόχαρτο, ζωγραφιές και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!! Και δεν τελειώσαμε, μετά θα δημιουργήσουμε τη δική μας πρωτότυπη μουσική για ταινία και θα μεταφερθούμε στο διάστημα!
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και έχει διάρκεια δύο ωρών. Τα παιδιά θα πειραματιστούν με την ψηφιακή εφαρμογή Synth4kids και τη διεπαφή Makey-Makey, όπου θα δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα μουσικά όργανα. Καλό είναι, αν μπορούν, να φέρουν μαζί τους ένα φρούτο ή ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Γιάννης Μυγδάνης

Διοργάνωση: Baby Maestro Cyprus

Φωτογραφίες από το εργαστήριο